Feestpakket

Hoera! De Koning is bijna jarig en dat vieren we dit jaar in Eindhoven. Ondanks dat je het feestje vanuit huis zal moeten beleven, maak je kennis met de energieke dynamiek en spannende crossovers van de stad. Wil je wat Eindhovense gezelligheid in huis halen? Hier is een lijstje met Eindhovense producten voor een geslaagd Koningsdag feest! Goed om te weten: de meeste producten kunnen vanuit heel Nederland besteld worden.


Eindhovense biertjes

Op een verjaardag moet geproost worden! Gelukkig kent Eindhoven een aantal lokale brouwerijen die daar wel raad mee weten.

Brouwerij het Veem
Je vindt Brouwerij het Veem in, jawel, het Veemgebouw op Strijp-S. Zowel in het proeflokaal als in de bierwinkel hebben ze voor ieder wat wils, waarvan zes bieren uit eigen brouwerij. Voor de échte Eindhovense touch bestel je de Innovator Blond en de Forbidden City. Je bestelt ze online bij verschillende slijterijen.

Meer info

Van Moll
Ben je op zoek naar meer biertjes van Eindhovense bodem? Bekijk dan het aanbod van Van Moll. Zij zijn niet alleen bekend van hun gezellige brouwerijcafé in het centrum, je zou ze ook kunnen kennen van het jaarlijkse Van Moll Fest (een internationaal bierfestival). De keuze is reuze, dus ga op onderzoek uit in de webshop of bestel een feestelijk bierpakket om het jezelf gemakkelijk te maken.

Meer info

Stadsbrouwerij
Ga je af op het advies van medebierliefhebbers en -kenners? Struin dan af naar de webshop van de Stadsbrouwerij. Hier bestel je de quadrupel 150 Watt ook bekend als ‘het beste van Nederland 2020’ en andere prijswinnende bieren.

Meer info


Lokale zoetwaren

Koningsdag is niet compleet zonder een tompouce. Maar wat nu als we het omruilen voor een alternatief van Eindhovense bodem?

Art Pastry
Zoals we hierboven al beschreven: bewaar de tompoucen maar voor volgend jaar. Dit jaar mag de Eindhoven Bol van Art Pastry niet ontbreken tijdens Koningsdag. De man achter deze nieuwe klassieker is niemand minder dan de voormalig patissier van sterrenrestaurant Wiesen.

Meer info

Pastryclub
Wanneer alles weer open is, behoort Pastryclub sowieso op je lijstje te staan. Voor nu heeft de patisserie, chocolaterie, salon de thé en ijssalon ineen allerlei lekkers om Koningsdag door te komen. Ga langs of neem contact op over de mogelijkheden. De Udenaren zitten al gebakken, zij kunnen genieten van hun eigen Pastryclub 2.0.

Meer info

Pinkie Patisserie
Zoetekauwen opgelet! Pinkie Patisserie is niet voor niets al jaren een begrip in Eindhoven en maakt van iedere aangelegenheid een feestje. Ze hebben dan (nog) geen koninklijke zoetwaren in de webshop staan, maar met de worteltaart is het ook meteen Oranje boven.

Meer info


Overige producten

Om het verjaardagspartijtje écht goed te kunnen vieren haal je de volgende producten in huis:

Houben Worstenbrood
Een andere onmisbare Brabantse lekkernij is het worstenbroodje en dan wel van de enige echte Houben Worstenbrood. Een lekkere snack tijdens je huiskamerfeest voor twee. Ook aan de vegetatiërs is gedacht, hiervoor hebben ze een vega worstenbroodje in petto. Yum!

Meer info

THE VIBE
Koningsdag staat zo’n beetje gelijk aan hordes mensen gekleed in het oranje. Heb je nog geen outfit klaar liggen, dan doen wij alvast een suggestie: het limited edition koningsdagshirt van THE VIBE. Subtiel, stijlvol én met een vleugje vaderlandstrots. Wat wil je nog meer?

Meer info

Bottle Distillery
Naast bierbrouwerijen kent Eindhoven ook een eigen distilleerderij, namelijk Bottle Distillery. Hier maken ze op ambachtelijke wijze sterke dranken waaronder gin, rum, wodka, bierbrand en likeuren. Geen oranjebitter, maar een huisgemaakte gin en tonic met een sinaasappelschijfje volstaat ook.

Meer info


Meer Eindhovense producten?
Bekijk dit lijstje met designer webshops.