Maak kennis met Eindhoven

Koninklijk gezin bezocht High Tech Campus Eindhoven tijdens Koningsdag 2021

Op Koningsdag 2021 brengt het koninklijk gezin een bezoek aan de High Tech Campus Eindhoven. Toen in november bekend werd dat Eindhoven gaststad zou zijn voor Koningsdag, is vanwege de coronamaatregelen al meteen de keuze gemaakt voor een besloten plek om grote groepen mensen te kunnen weren en zo het besmettingsgevaar te verminderen. Ook óp de High Tech Campus worden de activiteiten beperkt gehouden. Koning Willem Alexander, koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane worden door de gemeente Eindhoven ontvangen in een studio, waar een groot deel van het Koningsdagprogramma wordt ingevuld.

Samen met de Koninklijke familie hebben we in de studio gesprekken met designers, gaan we op innovatieve wijze een maaltijd bereiden, blikken we terug op bijzondere manieren van ontmoeten in coronatijd en staan we stil bij hoe Eindhoven in 100 jaar de huidige stad is geworden. En er wordt ook nog wat gedaan! Van Urban tot E-sports, met een techniekexperiment laat ASML iets bijzonders zien met een stofzuiger en bereid je voor op veel muziek en een spectaculaire afsluiting… Ook nemen we op verschillende momenten in de programmering ruimte voor contact met inwoners van Eindhoven, op een speciale digitale wijze!

Online programma, bit by bit

Tot 27 april wordt deze website stukje bij beetje aangepast, om uiteindelijk op Koningsdag een breed en volledig online programma aan te bieden voor iedereen. Het hart van daarvan is straks een blokkenschema, waarmee – net als op een festival – een bezoeker zelf zijn eigen ideale Koningsdag kan samenstellen.

Een belangrijk element van de digitale programmering vormt de Orange Room, de backstage van de hoofdprogrammering. Deze Orange room is alleen online te volgen. Bijzondere gasten die een rol spelen in de studio met het koninklijk gezin, worden hier ontvangen om nog wat extra’s toe te voegen aan hun verhaal. Er is ook een talkshow te zien voor en door Eindhovense jongeren waarbij de prinsessen aansluiten… Zo wordt de backstage af en toe frontstage!

Daarnaast zijn er nog meer virtuele podia, elk met een eigen kleur. De een vol muziek, de ander gevuld met tech of design. En natuurlijk gaat een korte citytrip door Eindhoven niet ontbreken!

Veel gestelde vragen